Benefičný koncert v Dúbravke pomôže zdravotne postihnutým

15.12.2012 Bratislava

Bratislava 15. decembra (TASR) - V bratislavskej Dúbravke sa v nedeľu (16.12.) uskutoční benefičný vianočný koncert pod názvom Srdcia pre všetkých. Výťažok z dobrovoľnej finančnej zbierky, ktorá bude súčasťou podujatia, pôjde na podporu zdravotne postihnutých ľudí.

"Peniaze použijeme na finančné pokrytie rekondičných a rehabilitačných pobytov, prípadne na vzdelávacie programy pre zdravotne postihnutých, na ktorých sa činnosť nášho združenia zameriava," uviedol pre TASR predseda OZ Spojme srdcia pre zdravie Vladislav Kačmár a dodal, že účel použitia sa bude odvíjať od toho, koľko peňazí sa podarí vyzbierať. "Cieľom je z takejto zbierky pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí s telesným či mentálnym postihnutím," povedal Kačmár. Združenie podľa jeho slov už takýmto spôsobom prispelo takmer 350 hendikepovaným občanom na rehabilitačný pobyt vo Vyšných Ružbachoch, takisto organizuje vzdelávacie kurzy pre zdravotne postihnutých s cieľom zvýšiť ich šance uplatniť sa na pracovnom trhu.

Benefičný koncert Srdcia pre všetkých sa v Dome Kultúry Dúbravka začne o 16.00 h a vystúpia na ňom okrem iných aj Jakub Petraník, Peter Justin Topoľský a Janka Daňová, takisto skupiny O.B.D., Kochanski a AC+. Program spestrí aj detský folklórny súbor Klnka a tanečný klub Danube. Moderátormi podujatia sú Jana Škreková, Jadranka Marič a Roman Pomajbo.
 

Vyberte región